Interessante uitspraak uit de praktijk van mr. Anja Jansse:

Cliƫnte had een duidelijke alimentatie afspraak met de man. De man heeft eerst getracht deze afspraak te wijzigen omdat hij opnieuw was gehuwd en een woning had moeten aanschaffen, de man kreeg geen gelijk. Vervolgens was de man zijn baan kwijtgeraakt in verband met een reorganisatie en wenste hij om die reden de alimentatie terug te brengen naar nihil. De man had een aanzienlijke vergoeding meegekregen als tegemoetkoming in zijn ontslag, om die reden is namens de vrouw betoogd dat hij die vergoeding moet gebruiken om zijn inkomen aan te vullen en aldus de alimentatie nog zeker 5 jaar kan voldoen. De man had echter de vergoeding gebruikt om zijn huis op te knappen. De man kreeg geen gelijk!

Klik op deze link hier voor de uitspraak.